superior

AllotjamentEstudis

Clients i pernoctacions creixen als hotels catalans

Els primers cinc mesos de l’any, els establiments hotelers catalans han registrat de nou rècords d’afluència, amb pràcticament 6,5 milions de viatgers, un 7,5% més que el mateix període d’un any abans, i 16,7 milions de pernoctacions i un increment interanual del 8,1%. El flux per mercats augmenta en termes globals. L’estada mitjana ha estat de 2,6 pernoctacions per viatger, similar a la registrada un any enrere.

El mercat estranger és qui ha generat el major percentatge d’afluència, un 59,1% dels viatgers i un 65,9% de les pernoctacions totals.

La rendibilitat hotelera acumulada dels cinc primers mesos de l’any en els establiments hotelers catalans s’eleva a 87,9 euros per habitació ocupada, un 3% més en termes interanuals, i 51,7 euros per habitació disponible i un increment del 9,4%.

taula2Els establiments de la marca Barcelona obtenen les rendibilitats més elevades del període, seguits dels allotjaments de la Val d’Aran.

El flux de viatgers i pernoctacions a escala espanyola també creix respecte d’un any abans, i ho fa amb més intensitat que en els establiments catalans. Catalunya ha estat la segona destinació estatal receptora de viatgers, amb el 18,7% del flux total, i la tercera quant a pernoctacions, amb el 15,6% del total.

Articles relacionats

Back to top button