AllotjamentDestinacions

L’allau d’al·legacions al pla d’allotjament turístic de Barcelona ajorna la seva aprovació

L’ajuntament de Barcelona necessita temps per poder estudiar totes les al·legacions que han arribat durant el termini d’exposició pública del PEUAT (Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics)

130 al·legacions de tot tipus i d’orientacions totalment oposades posen de manifest la quantitat de subsectors i grups d’interès afectats pel pla d’allotjament municipal. El PEUAT no es podrà aprovar el juliol quan estava previst i s’allargarà com a mínim fins a la tardor. Cal recordar que la moratòria hotelera segueix vigent després d’haver-ne aplicat una prorroga per un any, fins el juliol de 2017.

La controvèrsia sobre l’activitat turística és molt gran. L’ajuntament de Barcelona busca el decreixement d’oferta d’allotjament en el centre de la ciutat, el sector professional opina que el pla està mal concebut per restrictiu, mentre que els veïns opinen que encara es queda curt. Els partits polítics tampoc es posen d’acord en el model turístic de ciutat que el pla ha de permetre desenvolupar-lo. Amb la incorporació del PSC a l’equip de govern d’Ada Colau, les discrepàncies encara s’han fet més importants.

El Gremi d’Hotels de Barcelona, en les seves al·legacions adverteix que si s’aplica el PEUAT tal i com està redactat s’impediria en la pràctica renovar o bé actualitzar la planta hotelera actual. Tot plegat contribuiria al deteriorament de la imatge de la ciutat.

L’Associació Professional d’Edificis d’Habitatges d’Ús Turístic (PROHUT) que representa l’oferta de vivendes turístiques agrupades en edificis sencers, critiquen -per arbitrària- la decisió de permetre el creixement de places d’alguns tipus d’establiments i no s’autoritzi la de nous habitatges d’ús turístic. Amb aquesta mesura alerten que es nega la realitat de la ciutat que compta amb allotjament il·legal que no es podrà regularitzar.

Per la seva banda, l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) és contrària a qualsevol increment de l’oferta. No accepten el límit màxim de 12 mil nous llits que ha establert l’ajuntament per a la perifèria de la ciutat més descongestionada de turisme. L’Assemblea ha qualificat aquesta intenció de poc valenta perquè consideren que si es permet incrementar places en zones poc massificades el que es farà es traslladar el problema d’uns barris a uns altres.

Articles relacionats

Back to top button