superior

AAVV i TTOOEmpreses

eDreams Odigeo surt de pèrdues i sembla que comença a guanyar diners

El compte de resultats d’eDreams, líder europeu de les agències de viatges online, entra en beneficis després de cinc anys de pèrdues. Així ho ha comunicat el grup que l’exercici anterior va tancar amb més de 180 milions de pèrdues.

La companyia radicada a Barcelona però amb seu fiscal a Luxemburg ha anunciat que ha pogut cap girar la seva situació financera i presentar números negres (segons l’argot econòmic) en l’últim exercici fiscal. 12,4 milions d’euros són els beneficis obtinguts per l’agència entre l’abril de 2015 i el mes de març de 2016.

L’augment de les reserves en un 10% i un 20% en mercats on està en expansió, juntament a l’increment del marge sobre els ingressos han ajudat a fer el tomb. Principalment la contractació de vols ha estat molt més alta i Odigeo és el major distribuïdor de vols d’Europa. Els directius han volgut atribuir els resultats positius a la nova política corporativa. Cal recordar que en 2015 van substituir de la presidència Javier Pérez- Tenessa, fundador de la companyia.

En 2011 eDreams es va fusionar amb Go Voyages, Opodo i Travellink en la que va ser la major operació de concentració d’empreses de comerç electrònic realitzada a Europa. El resultat: la cinquena agència online del món.

Des d’aquella fusió, el grup resultant Odigeo no havia presentat benefici net. La companyia arrossega un deute net que ronda els 330 milions d’euros.

Articles relacionats

Back to top button