superior

abajo

DestinacionsEmpreses

L’inversor xinès de BCN World no confia en el projecte

La multinacional xinesa Melco opina que el futur del complex BCN World és incert. L’endarreriment en el projecte ha forçat a l’empresa a informar els seus accionistes de la situació de la inversió.

Continua planant els dubtes sobre BCN World per l’acumulació de retards en el pla urbanístic i per les discrepàncies i equilibris polítics a Catalunya. En aquest sentit, s’ha manifestat Melco a la borsa de Hong Kong on cotitza: “el desenvolupament del projecte és incert, per l’actual situació política a Catalunya”.

És habitual que grans inversions d’aquestes característiques puguin generar controvèrsia però quan la incertesa arriba als àmbits polítics el futur se n’enterboleix. Hi ha un risc clar que BCN World no tiri endavant. El món empresarial de la Costa Daurada n’és favorable, els municipis que l’acullen també, però la necessitat de marcar perfils polítics diferenciats de les formacions no ajuda.

La Societat d’Estudis Econòmics de Tarragona va iniciar una campanya de recollida de signatures a favor del macro complex que faci pressió per tal que el projecte tiri endavant. Des de l’àmbit municipal s’està esbossant un manifest de consens entre alcaldes del territori donat suport. La intenció dels favorables és que quedi clar que hi ha una molt bona part de la societat que dona suport a BCN World i per tant, es desencalli la tramitació de llicències perquè es desenvolupi el projecte que consideren serà beneficiós per al turisme. Aquestes manifestacions públiques busquen que sigui innecessari realitzar una consulta ciutadana que mesuri el consens que existeix davant del macro complex turístic. La consulta és una de les vies que els polítics plantejaven per desencallar-ho.

Les companyies internacionals que cotitzen en borsa no estan massa acostumades a tenir penjant d’un fil les seves inversions milionàries. Durant quant de temps esperaran les empreses inversores de BCN World a que es desencalli? Melco pot cansar-se de tant esperar.

Articles relacionats

Back to top button