Mercats

Els britànics escullen el ‘tot inclòs’ de les destinacions emergents

Els turistes britànics canvien la seva tradicional predilecció per les destinacions a la costa Mediterrània europea per les destinacions emergents, anomenades METT: Marroc, Egipte, Tunísia i Turquia. Aquest any les destinacions europees de sol i platja porten acumulat un descens de les reserves de l’11,6% en comparació amb l’augment de les Mett del 23,4%.

The Co-operative Travel (http://www.co-operativetravel.co.uk) ha realitzat un estudi sobre l’evolució del turisme britànic que preveu que de mantenir-se la tendència la mediterrània occidental pot perdre el número ú en atracció turística per al Regne Unit. L’estiu del 2012, la zona Mett rebrà més del 38% dels turistes que hagin comprat un paquet a les illes britàniques.

L’oferta dels països emergents està guanyant terreny de forma accelerada en el mercat britànic. Per a Trevor Davis, director de distribució minorista de The Co-operative Travel, el creixement d’ofertes ‘tot inclòs’ que permet fixar un preu final a les vacances està contribuint a augmentar la demanda cap a aquestes destinacions emergents. I afegeix: “si aquestes tendències continuen representarà el major canvi en els patrons de reserves des del boom de les vacances de la dècada dels 70”. Un altre factor al qual Davis atribueix part de l’efecte crida cap a l’àrea Mett és l’encariment de les destinacions UE provocat pel canvi existent entre l’euro i la lliura.

Thomas Cook compra el turoperador alemany líder en viatges a Turquia

L’aposta dels gegants de la turoperació per les destinacions Mett ha portat a Thomas Cook a adquirir Öger Tours, turoperador líder a Alemanya especialitzat en viatges vacacionals a Turquia. Anualment mou 400 mil turistes cap a aquella destinació. Amb aquesta compra Thomas Cook potenciarà la seva presència a Turquia i reforçarà la seva posició com a segon grup de viatges a Alemanya. Mantindrà la marca Öger Tours com operador especialitzat en Turquia.

Back to top button