superior

Aeri

L’aeroport de Reus ja té capacitat per a 3 milions de passatgers anuals

L’aeroport de Reus ha tancat el procés de modernització de les seves instal•lacions després d’una inversió de 85 milions d’euros en cinc anys, el que li permetria duplicar la seva capacitat fins als tres milions de passatgers.

En 2009 van passar per Reus 1,7 milions de passatgers, principalment britànics (45%) i espanyols (26%). Un 71% dels vols són de baix cost i el 29% pertanyen a vols xàrter. Algunes fonts quantifiquen l’impacte econòmic de l’aeroport en gairebé 350 milions d’euros si es comptabilitza la despesa generada pels turistes a la Costa Daurada. D’aquests 180 correspondrien als visitants de vols de baix cost i la resta als arribats via xàrter.

La nova zona d’embarcament ha entrat ja en servei amb sis portes d’accés als avions, tres més que en l’edifici original, i dues àrees comercials. La inversió inclou també l’edifici de facturació amb 23 taulells –ja operatiu des de novembre de 2008– i la remodelació de l’espai de gestió d’equipatges.

El director de l’aeroport, Vicenç Pallarès, ha explicat que de moment es mantindrà operativa la zona provisional, amb altres sis portes d’embarcament, "per a atendre les puntes de demanda en les millors condicions", encara que ha reconegut que bastarà amb l’àrea inaugurada, de 4.700 metres quadrats, per a absorbir el flux actual de viatgers.

També han finalitzat les obres d’ampliació de la plataforma d’estacionament d’aeronaus, que incrementa la seva capacitat de 5 a 18 avions, 12 d’aviació comercial i sis corporatius. A més, s’ha construït un nou carril de connexió amb una de les capçaleres de la pista.

La secretària d’Estat de Transports, Concepción Gutiérrez, ha condicionat les futures inversions compromeses en el Pla Director de l’aeroport "a un augment significatiu de la demanda”. Aquestes declaracions significaria l’alentiment de l’impuls a l’aeroport de Reus, que requeriria d’una inversió superior als 200 milions d’euros./Ag EP

Back to top button