superior

Organismes / Política turística

Balanç de la política turística de Catalunya

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet ha aprofitat l’última sessió del Govern català abans de l’aturada de vacances per fer balanç de la política turística desenvolupada pel seu departament i donar resultats turístics per a aquest estiu. Huguet ha afirmat que sense la política desenvolupada en els 7 anys de Govern tripartit “la crisi hauria ensorrat el turisme”.

Pel que fa a les dades d’estiu, el conseller Huguet ha informat que a excepció de la Costa Brava nord l’ocupació de les diferents marques turístiques els mesos de juliol i agost és lleugerament superior o igual a la de l’any passat. Barcelona està tenint resultats millors dels previstos, El Maresme i Costa Brava sud també estan millorant resultats respecte el 2009 així com l’interior i la Costa Daurada.

Pel que fa a la tipologia d’allotjament només les cases rurals experimentaran un descens, però Huguet ha volgut recordar que l’any 2009 el turisme rural va ser dels pocs que van obtindre bons resultats.

El conseller diu que en els últims anys de govern tripartit la despesa mitjana dels turistes ha passat de 100 a 160 euros per persona i dia. També comenta que Catalunya ha incrementat substancialment el nombre de places turístiques: “els darrers set anys l’oferta de turisme rural a Catalunya ha crescut un 70%” i hem sumat “més de 40 mil noves places hoteleres”.

Com a obra de Govern en aquest final de legislatura, Huguet ha citat la definició del Pla Estratègic de Turisme, la creació de l’Observatori de Turisme i de l’Agència Catalana de Turisme. També ha esmentat com a èxits d’aquests anys la creació de la xarxa de Centres d’Acollida Turística (CAT’s) o la ruta del Camí de Sant Jaume.

Back to top button