superior

Destinacions

Els municipis indians, nou producte turístic

Es crea la Xarxa de Municipis Indians de Catalunya, una associació formada per 10 localitats catalanes que vol potenciar i millorar-ne el coneixement i difusió d’aquest recurs històric i atractiu turístic.

Els Indians van ser aquells catalans que al llarg del S.XIX van marxar “a fer les amèriques”, especialment a Cuba i Puerto Rico, a la recerca de fortuna i que amb el seu retorn van deixar un llegat cultural als diferents localitats catalanes.

Els promotors de la xarxa han manifestat que un dels seus objectius és “desenvolupar la promoció turística i la difusió de la imatge dels municipis per tal de consolidar una oferta turística alternativa al tradicional sol i platja”

La Ruta dels Indians

La primera actuació de la Xarxa serà la realització de l’Inventari del Patrimoni Indià que valorarà els béns indians des del punt de vista històric – artístic i turístic. Aquesta informació serà la base conceptual per desenvolupar els continguts de la Ruta dels Indians.

Els municipis adherits a la Xarxa són Arenys de Mar, Begur, Blanes, Cadaqués, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere de Ribes, Torredembarra, Palafrugell i Vilanova i la Geltrú. El projecte està obert a altres municipis de Catalunya i Begur serà la seu de la xarxa.

Back to top button