superior

Aeri

Iberia i British Airways es volen fusionar

El resultat de la fusió eliminaria competència en el mercat, podria suposar la optimització de rutes amb l’eliminació de vols fins ara coincidents o la reestructuració de costos de diferents tipus aprofitant sinèrgies.

Les dues companyies han anunciat que començaran les negociacions per fusionar-se tot i que mantindran les dues marques dins del grup resultant. Aquesta decisió s’ha pogut accelerar per la situació de crisi en el sector del transport aeri.

Iberia i British Airways han comunicat a la Borsa de Londres i a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la seva intenció de fusió que seria mitjançant l’intercanvi d’accions.

Les companyies aèries formen part de l’aliança OneWorld i ja compten amb participacions accionarials entre elles. La situació d’incertesa sobre el futur del transport aeri, amb un preu del carburant molt elevat i un encariment dels costos està fent que les companyies activin plans de futur. La reestructuració d’Spanair o la fusió de Clickair i Vueling són dos exemples. El capítol més dramàtic sembla que arribarà de la mà de les companyies de baix cost que poden veure perillar l’essència del seu negoci, el factor preu.

Iberia i British asseguren que la fusió beneficiarà El Prat

La fusió entre Iberia i British Airways, anunciada a les darreres hores, servirá per consolidar l’aeroport del Prat com un dels principals aeroports d’Europa.

Tot i que els seus principals centres d’interconnexió de vols (hubs) seran els de Barajas i Heathrow, els responsables d’ambdues empreses han destacat la importància que l’aeroport del Prat tindrà en el seu negoci.

Així, el president de British Airways Willie Walsh, ha recordat la importància de Barcelona en la xarxa de rutes de la companyia britànica i ha destacat que la connexió Barcelona-Londres “es una ruta important que unint-nos podem reforçar".

De la seva banda, el president d’Iberia, Fernando Conte ha destacat la significativa aposta que han fet a El Prat a través de Clickair, que participa en un 20%, que encara s’ha incrementat després de la fusió amb Vueling. Segons Conte, Iberia ha promogut la presència de les companyies membre de Oneworld a l’aeroport barceloní “tendència que seguirà en el futur".

Les dues companyies que estimen finalitzar el procés de fusió en un període aproximat d’un any. Segons estimacions de Walsh, la companyia resultant, que s’estima serà la tercera més gran del món, ingressarà anualment 16.500 milions d’euros, comptarà amb una flota de 450 avions que faran rutes entre més de 200 destinacions.

L’aliança podria beneficiar l’annexió d’un altre gegant aeri a l’operació American Airlines, amb qui totes dues havien mantingut contactes. El president de British Airways ha assegurat a aquest respecte que la fusió amb Iberia “es un pas positiu per la relació de les tres companyies aèries”.

Back to top button