Roses vol ser referent del turisme nàutic a Espanya

El municipi de Roses acollirà una desena d’esdeveniments nàutics durant el 2012. Aquesta fórmula d’especialització busca desestacionalitzar el turisme aportant activitat i visitants els mesos previs i posteriors a l’estiu. Roses vol aprofitar l’alt nivell de les seves infraestructures nàutiques i de l’envejable camp de navegació.

Les previsions dels organitzadors dels campionats nàutics calculen que aportaran unes 12 mil estades i un impacte econòmic de 2 milions d’euros, segons informa el diari Hora Nova de l’Alt Empordà. Entre les proves que conformen el calendari nàutic hi ha un campionat del món, tres campionats d’Europa i la Setmana Catalana de Vela.

Roses té un port esportiu de nova factura amb capacitat per acollir embarcacions, equips i esdeveniments nàutics de primer nivell. A més, compta amb l’Estació Nàutica Roses- Cap de Creus i unes característiques de vent òptimes durant pràcticament tot l’any per la pràctica de la vela.

La iniciativa d’organitzar aquest macro esdeveniment sorgeix de l’associació d’aficionats als esports nàutics de Roses, l’Ajuntament i l’Estació Nàutica Roses Cap de Creus. Han calculat que per portar a terme el calendari necessitaran un pressupost de més de 200 mil euros que cobriran amb les inscripcions, els patrocinis, l’explotació dels espais i les aportacions públiques, que en aquest darrer cas no pujaran més de 40 mil euros.

0 0 0