superior

Empreses

El debat sobre la qualitat laboral al sector turístic guanya força

Empreses i professionals del turisme comencen a prendre consciència que els aspectes vinculats al món laboral són un dels problemes més importants que té el sector.

Tal i com va publicar Comunicatur el mes de setembre, els sous més baixos es troben a l’hostaleria i el turisme. Són les pitjors retribucions del sector serveis. Un problema que cal afrontar ja que incideixen directament en el producte turístic que oferim com a destinació.

En una jornada passada organitzada per l’Observatori de Turisme Responsable de la HTSI sobre reptes i oportunitats, en aquest cas, per a la ciutat de Barcelona es va parlar de l’existència de precarietat i externalització de molts serveis en el turisme. La professionalització del personal i del servei que s’ofereix als clients és fonamental per aconseguir l’anhelat turisme de qualitat.

Des de l’Observatori s’afirma que “un turisme de bona qualitat és aquell que retribueix de forma justa i al nostre país estem un 30% per sota del nivell de retribució internacional, la qual cosa fa difícil retenir el talent”.

El problema es troba immers en un bucle que cal trencar. D’una banda, tenir treballadors mal pagats afecta la prestació dels serveis i la qualitat. I d’altra, el turisme de baixa qualitat genera destinacions de baixa qualitat i també baixa qualitat laboral.

Articles relacionats

Back to top button