superior

AllotjamentEmpreses

Airbnb va aportar a París 5,5 milions en concepte d’impost turístic

La plataforma de lloguer d’apartaments turístics Airbnb ha informat que ha abonat a l’Ajuntament de París fins a 5,5 milions d’euros per l’impost turístic en un any.

La capital gal·la és una de les primeres ciutats europees amb les que Airbnb col•labora en la recaptació de taxes. La companyia liquida els impostos locals en nom dels seus clients des de l’1 d’octubre de 2015. La taxa consisteix en un recàrrec de 0,83 euros per nit i persona que la plataforma remet directament a l’Ajuntament.

Ara, complint amb el primer aniversari d’aquest procés, Airbnb posa com a exemple de col·laboració amb les autoritats locals. Recorda que en 12 mesos ha aportat a les arques municipals una quantitat important de recursos per a la ciutat que ha permès realitzar inversions turístiques.

Airbnb compta amb més de 50.000 allotjaments a la ciutat. El nombre de turistes que mou la plataforma en l’àrea de París durant els mesos d’estiu arriba als 700.000 viatgers, mig milió concentrats en els districtes de la capital. Els seus càlculs indiquen una generació d’activitat econòmica total de 589 milions d’euros entre allotjament i de despesa durant l’estada.

Aquest model de recaptació l’aplica a diferents ciutats d’Estats Units i algunes europees, entre elles Amsterdam, Hamburg o Milà.

Articles relacionats

Back to top button