superior

Ara Lleida

Promoció de la marca “Cuina Catalana” a Lleida

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida dóna suport a la iniciativa que impulsa la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura (FICCG) per posicionar la marca “Cuina Catalana” en els establiments de restauració i altres establiments de l’àmbit turístic de la demarcació de Lleida, com també per aconseguir que la Cuina Catalana sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco el 2014.

El vicepresident del Patronat, Gerard Sabarich, ha presentat recentment les diferents accions de promoció per a la implantació de la marca “Cuina Catalana” als restaurants de la província de Lleida.

La presidenta de l’Institut Català de la Cuina, Pepa Aymamí, ha explicat que per aconseguir el distintiu de la marca “Cuina Catalana” els restaurants, cases rurals, comerços de producte o cuina tradicional catalana han de tenir a les seves cartes com a mínim el 40% de plats de Cuina Catalana Tradicional amb receptes contingudes en el Corpus de la Cuina catalana, que actualment inclou 1.027 plats.

Així mateix, per poder disposar d’aquesta placa a l’entrada dels establiments, que tindrà un cost de 60 euros, els establiments, botigues i productors han de prendre el compromís d’utilitzar per a l’elaboració d’aquests plats com a mínim el 40 % de productes de l’entorn i de temporada.

Sabarich, a més de donar suport a la iniciativa, ha remarcat la importància de la implicació de la Federació d’Hostaleria de Lleida i del mateix Patronat de Turisme per vincular aquest projecte al territori i aconseguir incrementar el nombre d’establiments adherits. Actualment a les comarques de Lleida hi ha 29 establiments que ja disposen del distintiu de Cuina Catalana dels 167 que actualment hi ha al conjunt de Catalunya.

En referència als productes locals, el vicepresident Sabarich ha al·ludit a la campanya que impulsa la Diputació de Lleida sota el lema “Aliments del territori i tu”, que té com a objectiu precisament fomentar el consum d’aliments de proximitat i reconèixer la feina dels pagesos i dels productors, a més de contribuir a la internacionalització dels productes agroalimentaris. Una iniciativa que es fa amb la plena col·laboració de la Diputació de Lleida i del projecte Gustum./Notícia emesa pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

[HOME]

Back to top button