superior

Destinacions

Els ciutadans de Barcelona decidiran si es presenten als JJ.OO. d’hivern

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha anunciat que prepara una consulta a la ciutadania per decidir si presenten la candidatura als Jocs Olímpics d’hivern. No vol emprendre una aventura sense el suport social i consens a l’ajuntament. El sector turístic dels Pirineus vol que es tiri endavant.

Xavier Trias té clar que el fiasco de Madrid no pot repetir-se en el seu cas i ho ha deixat clar amb l’afirmació "tothom s’haurà de mullar". Els ciutadans s’hauran de pronunciar sobre la conveniència de presentar la candidatura Barcelona-Pirineus als Jocs d’hivern.

Barcelona treballa la seva candidatura des del 2010 quan l’alcalde era Jordi Hereu. El dossier de la candidatura contempla un pressupost superior als 3.200 milions d’euros, comptant les infraestructures de connexions viàries.

Un dels punts que també volen aclarir des de l’ajuntament de la capital catalana és la data. Alguns pensen que les possibilitats de guanyar l’edició del 2022 són baixes i per això plantegen l’alternativa de 2026. Per altra banda, el sector turístic dels Pirineus veurien massa tard la data del 2030.

El programa olímpic agrupa 15 disciplines que impliquen la celebració de prop d’un centenar de proves. Per desenvolupar-les, cal tenir una dotzena de seus de competició i entre dues i quatre seus d’entrenament, a més d’equipaments complementaris destinats als centres de premsa i televisió, viles olímpiques, i altres serveis relacionats amb l’organització i la gestió dels jocs.

[HOME]

Back to top button