Mercats

BUY CATALUNYA: EL TURISME COM A NEGOCI

Per Ignasi de Delàs, director de l’ACT – Aquest divendres més de 200 empreses catalanes participen en la jornada turística i comercial més important de l’any, que organitza l’Agència Catalana de Turisme (ACT): el Buy Catalunya. Per la seva transcendència internacional, i perquè suposa una oportunitat única de negoci, l’ACT ha consolidat, en aquesta tercera edició, un esdeveniment de gran magnitud que, amb caràcter biennal, s’ha acabat convertint en una cita ineludible per al sector turístic català.

En una sola jornada i en un únic recinte els empresaris catalans tenen davant seu una part important de la intermediació turística, disposada a conèixer els seus productes, a escoltar les seves propostes i, fins i tot, a comprar-les. Que més de 150 turoperadors procedents de 20 mercats diferents – el major nombre assolit fins ara – vinguin al nostre país, en l’actual context econòmic, i amb una clara orientació comercial, indica la importància que Catalunya té com a destinació turística, especialment a Europa, però també més enllà de l’Atlàntic i en els nous mercats emergents. En aquest sentit, cal recordar que durant el 2009 Catalunya s’ha tornat a erigir com la primera destinació de l’Estat quant a turisme estranger.

Així, doncs, operadors turístics provinents d’arreu d’Europa – des de França, Regne Unit, Alemanya o Itàlia fins a Països Nòrdics, Suïssa, Rússia, o Àustria – tornaran a participar en una nova edició del Buy Catalunya. Però enguany també hi seran presents sis nous mercats, entre els quals Estats Units, cosa que representa una gran oportunitat per a les empreses catalanes.

Però, a més dels contactes comercials que comporta, el Buy Catalunya és un esdeveniment d’una gran envergadura logística i organitzativa. Una de les propostes innovadores d’enguany és que, abans i després de la jornada, es duen a terme tallers de formació en comercialització per als empresaris catalans. Prèviament a la celebració del workshop, onze viatges de familiarització es posen en marxa mostrant els diversos indrets de la geografia catalana als turoperadors estrangers, amb l’objectiu de despertar l’interès i afavorir el coneixement directe per part d’aquells que posteriorment tindran la clau perquè Catalunya entri en els mercats exteriors. Durant tres dies, 150 prescriptors espanyols i internacionals estaran visitant, inspeccionant, avaluant i gaudint dels productes i mercats més populars fins a les propostes més sofisticades i novedoses: rutes a peu i en bici per la nostra gastronomia, visites a les colònies industrials i fàbriques de vi, a la Catalunya dels genis, o el bo i millor del turisme urbà i vacacional de sol i platja.

Catalunya és, doncs, una destinació atractiva, capaç de captivar els principals operadors turístics del món per venir i fer-hi negoci, fins i tot en circumstàncies difícils. L’èxit del Buy Catalunya, però, no seria possible sense la unió conjunta del sector públic i privat. L’Agencia Catalana de Turisme, amb els seus Centres de Promoció Turística presents arreu d’Europa, ha impulsat l’acció, però han estat les més de 200 empreses catalanes, les que, amb la seva participació, fan possible una macrojornada d’aquestes característiques. Fins a 2.800 entrevistes comercials entre el sector turístic català, turoperadors i prescriptors turístics vinguts d’arreu del món es produiran aquest divendres. Perquè el turisme com a negoci és una realitat al Buy Catalunya. / Ignasi de Delàs, director de l’ACT

Back to top button