El volcà islandès deixa penjada d’un fil la temporada d’estiu

Les autoritats europees estan actuant amb més cura a l’hora de tancar els aeroports i a partir d’ara s’arbitraran noves mesures d’acord amb les companyies per evitar al màxim un caos crònic en l’espai aeri durant la temporada de vacances.

Volcà Eyjafjallajökull. 1-2 de maig

Les companyies aèries proposen modificar l’alçada de vols per evitar el núvol de cendra volcànica. El conseller delegat de Lufthansa, Wolfgang Mayrhuber, creu que és necessari aplicar canvis en com s’ha gestionat la crisi de la cendra volcànica islandesa. Proposa que la UE prengui exemple de la gestió d’aquest tipus de problemes en països com EEUU en el cas d’erupcions volcàniques en regions com Hawaii i Alaska.

Catalunya rep el 70% dels turistes per via aèria, per aquest motiu el sector i l’administració catalana han començat a reunir-se per “minimitzar l’impacte d’una situació que no sabem si finalment ens afectarà”, diu Joan Carles Vilalta, director general de Turisme en declaracions a Televisió de Catalunya. Una de les situacions més problemàtiques està vinculada a l’anul•lació de reserves i com algunes agències hauran de fer front al pagament d’aquestes. UCAVE vol promou amb les companyies asseguradores productes dissenyats especialment per a aquesta situació provocada pel volcà, “pòlisses que siguin atractives pels usuaris i que no disparin el preu final del viatge”.

Pel que fa ales reserves, tant UCAVE com ACAV manifesten que no han notat un descens de les contractacions. En aquest mateix sentit, Vilalta confirma que ” ara per ara la situació del volcà no està afectant les reserves d’estiu ja que cada vegada la gent espera més a última hora per fer-la” i per tant encara no s’ha produït cap afectació. El director general de Turisme ha recomanat que els turistes utilitzin les agencies de viatges perquè són la garantia per al client de què tindrà resposta en cas de problemes en el viatge. Com recorda UCAVE, algunes aerolínies han autoritzat les agencies a fer reemborsament o recol•locació de passatgers afectats per suplir el col•lapse dels seus Call Centers.

0 0 0