superior

Fires i Congressos

El III Fòrum d’Ecoturisme català se celebrarà l’abril del 2022 al Pla d’Urgell

La Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida han anunciat que d’aquí un any, en el mes d’abril de 2022, se celebrarà a la comarca lleidatana del Pla d’Urgell el III Fòrum d’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat de Catalunya, “la trobada de referència dels professionals de l’ecoturisme”.

©Roc Llimargas Llop

L’elecció de la seu “Pla d’Urgell-Paisatges de Ponent” ha vingut donada per les condicions naturals i paisatgístiques d’aquest territori que són de molt d’interès. Les terres de ponent compten amb una oferta ecoturística de qualitat que encara és susceptible de ser potenciada i divulgada, segons la Generalitat.

La intenció dels organitzadors és que el denominat Fòrum ENS 2022 se celebri de forma presencial i que es permeti la interacció entre els assistents. Per això han escollit unes dates on esperen que el context de la Covid-19 sigui favorable. El congrés comptarà amb presentacions, sessions participatives i sortides de camp. La mobilitat sostenible serà una de les apostes del Fòrum. Fomentaran l’ús de mitjans de transport eficients, segurs i accessibles per traslladar els assistents entre els diferents espais on tindrà lloc la trobada.

Com a un dels emblemes de la zona, cal destacar el recuperat Estany d’Ivars i Vila-sana, amb un dels més alts valors ecoturístics i naturals de les terres de ponent, amb més de 240 espècies d’aus registrades i envoltat per un itinerari naturalístic de 6 km, que es pot fer a peu, en BTT o a cavall.

L’edició 2022 del Fòrum ENS compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, així com amb la implicació de l’Associació Leader de Ponent, del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, i dels ajuntaments de Vila-sana, Ivars d’Urgell i Mollerussa.

Articles relacionats

Back to top button