superior

Aeri

Anuncien vols directes del Prat amb Qatar i Mont-real a partir de març

Barcelona tindrà vols directes al març amb Qatar (Qatar Airways) i Mont-real (Air Canada) malgrat hagi perdut un 9,8% de passatger en 2009. Segons el director de l’aeroport del Prat, Fernando Echegaray, existeix una demanda no satisfeta per falta de vols des de Barcelona a 50 destinacions de tot el món que suposarien uns 700 mil passatgers no atesos.

Segons Echegaray, les rutes amb major demanda insatisfeta per les quals existeixen possibilitats de creixement són Buenos Aires, Nova York i Tòquio. En el cas de Buenos Aires, ja existeixen tres vols setmanals, mentre que hi ha tres vols diaris a Nova York i cap a la capital japonesa. Els segueixen, per ordre, Los Angeles, Sao Paulo, Atenes, Lima, Mèxic, Caracas, San Francisco, Xangai, Miami, Santo Domingo, Hèlsinki i Guayaquil. Aquestes dades s’extreuen de les reserves fetes en agències de viatges el 2008.

Durant una conferència a l’escola de negocis ESADE, Echegaray ha destacat les potencialitats que tindrà Barcelona per operar vols transoceànics no només amb la T1 –inaugurada el juny– sinó amb la futura Terminal Satèl•lit, que passarà a anomenar-se T1-S i tindrà 35 fíngers. Echegaray ha assenyalat que si bé l’aeroport ha tancat l’any amb més de 27 milions de viatgers, respecte dels 30 del 2008, el 2010 hi ha una tendència a la recuperació.

Pel que fa a la remodelació de la T2 –antigues terminals A, B i C–, ha mantingut que s’unificaran les zones de facturació, la recollida d’equipatges, les zones d’embarcament i els filtres de seguretat. Es tracta de centralitzar l’activitat de la T2 (que suma el 21% dels vols del Prat), i en què operen, entre d’altres, companyies com Easy Jet, Air Berlin, Transavia, Air Lingus, Wizz Air, Germanwings i Bmibaby. La T1, amb el 79% restant, acull les aerolínies de les aliances Star Alliance, Oneworld i Sky Team, a més d’alguna independent. D’altra banda, la zona d’avions privats realitza més de 50 operacions al dia. /Ag EP

Back to top button