superior

Destinacions

Vilafranca del Penedès puja al carro de les destinacions Biosphere

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha signat el seu compromís amb l’Institut de Turisme Responsable (ITR) per iniciar el procés de certificació turística ‘Biosphere Destination’. Seria la tercera localitat catalana que rep aquest segell d’àmbit internacional que atorga l’ITR.

La ciutat es sotmetrà ara a una auditoria per part de l’Institut i haurà de complir els requisits que marquen per identificar-se com a destinació que afavoreix la diversitat cultural, la millora social i el desenvolupament sostenible. També hauran de desenvolupar un pla d’accions amb objectius anuals que s’aniran renovant i avaluant any rere any com a mostra del compromís de la ciutat.

Vilafranca vol que el seu model de turisme inclogui tant als visitants com als habitants. L’alcalde, Pere Regull, creu que amb l’obtenció del certificat podran arribar més turistes que generin més activitat econòmica.

El 2014, la Val d’Aran va ser la primera destinació de muntanya acreditada amb el Biosphere Destination i en 2015, el conjunt de Catalunya, la primera destinació integral Biosphere. També la ciutat de Barcelona i la localitat de Sitges compten amb aquest certificat. I és que la moda per mostrar-se com una destinació que treballa en favor del turisme sostenible ja està molt estesa.

Articles relacionats

Back to top button