superior

Estudis-antics

Els turistes catalans reserven estades més llargues i gasten menys

Els viatgers catalans són els que se’n van més dies de vacances i, tot i això, fan una despesa menor, segons un estudi de la central de reserves ‘budgetplaces.com’.

El turista català va gastar el 2009 una mitjana de poc més de 240 euros per estada, respecte dels 270 euros de mitjana per a tota Espanya i els gairebé 280 euros de despesa dels turistes europeus.

Alhora, les estades són una mica més llargues que les dels viatgers de la resta d’Espanya, ja que els catalans acumulen el 15% de les reserves de més de quatre nits i les reserves d’una sola nit suposen el 17% respecte del 21% en el conjunt de l’Estat.

La planificació dels viatges també és més gran en el cas de Catalunya, ja que l’antelació supera els 41 dies, només per darrere dels turistes alemanys, que reserven fins amb 56 dies de marge.

Només en un 21% de les ocasions decideixen per les reserves d’últim moment, és a dir, amb una setmana o menys d’avançament. En el cas d’Espanya, aquest percentatge s’eleva al 36%, segons l’estudi.

Sobre els establiments preferits pels turistes de Catalunya, els hostals i ‘bed&breakfast’ copen la meitat de les reserves i guanyen terreny a l’hotel, que conserva el 40%, i deixa amb un escàs 10% als apartaments.

La central de reserves catalana ha apuntat que Barcelona segueix sent un dels destins "més sol•licitats per espanyols i europeus" i constata que els hotels urbans han reduït els seus preus per sobre del 8%./Ag EP

Articles relacionats

Back to top button