superior

Tecnologies

La tecnologia 2.0 entra a les pàgines web catalanes de promoció turística

Les pàgines web de Turisme de Barcelona i del consorci de Turisme del Vallès Oriental són dos exemples recents de com la filosofia 2.0 s’està incorporant com un element de valor en la promoció turística. Barcelona juntament amb Londres són les dues primeres ciutats en incorporar les opinions dels consumidors, en aquest cas de la mà de la comunitat de viatgers TripAdvisor. Per la seva banda, el Vallès Oriental ha renovat la seva presència a Internet sense oblidar-se d’incorporar un blog pels internautes.

Turisme de Barcelona ha arribat a un acord TripAdvisor, la comunitat de viatgers més important del món (10 milions de membres registrats), amb l’objectiu d’enriquir la seva web amb opinions dels usuaris sobre els serveis turístics de la ciutat. Les opinions dels usuaris de la comunitat TripAdvisor sobre les experiències personals en els viatges són un element d’interactivitat que ofereix transparència als turistes. Internet és un canal clau en la pressa de decisions per part dels turistes i va en augment la tendència a servir-se de les opinions d’altres consumidors a l’hora de buscar i contractar viatges.

D’aquesta manera l’organisme de promoció pretén proporcionar la millor informació possible sobre la capital catalana. Els internautes tenen la possibilitat d’opinar i llegir comentaris d’altres usuaris sobre una oferta de gairebé 500 referències turístiques, entre hotels, restaurants i atraccions d’oci de Barcelona.

Pere Duran, director general de Turisme de Barcelona, diu que “la col•laboració amb TripAdvisor ajudarà els nostres clients a prendre bones decisions”. La web de Turisme de Barcelona www.barcelonaturisme.cat rep de l’ordre de 1.200.000 visites a l’any.

El Vallès Oriental té nou portal turístic

El Consorci de Turisme del Vallès Oriental ha presentat el nou portal oficial de turisme de la comarca que pretén ser una “una eina viral de comunicació i promoció”. L’evolució de les noves tecnologies aplicades al turisme obliguen als organismes de promoció a l’actualització constant i a la renovació de la presència a Internet per fer-la més atractiva, àgil i directa.

El web www.turismevalles.net està dividit en “els eixos principals que defineixen el turisme de la comarca: natura, termalisme, modernisme, cultura, turisme actiu, comerç i mercats, gastronomia i turisme de reunions”, informa el Consorci del Vallès Oriental.

Altres apartats que destaca el web són la creació d’un blog que permet recollir opinions dels internautes, l’agenda turística, el mapa de la comarca, les oficines de turisme del territori o l’aposta per la qualitat. El Consorci de Turisme del Vallès Oriental és una entitat que agrupa 31 municipis de la comarca, al sector públic i empreses del sector privat.

Back to top button