superior

abajo

Fires i Congressos

500 professionals participaran al I Congrés Internacional de Turisme Familiar

El 12 al 13 de novembre, PortAventura acollirà el I Congrés Internacional de Turisme Familiar que reunirà uns 500 professionals del sector turístic.

En el marc de la presentació del Congrés, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha explicat que “el turisme familiar i de negocis són els dos segments més importants, tant quantitativament com qualitativament, i el Govern treballa intensament per posicionar Catalunya en aquests dos àmbits”.

El programa de la trobada s’estructura en quatre grans blocs temàtics: “El turisme familiar al món”, “Gestió integral d’una destinació de turisme familiar”, “La demanda turística. Nous canals d’informació en el sector” i “L’oferta turística. Gestió del sector privat: intermediació i allotjaments turístics”. Marian Muro ha assegurat que “aquest Congrés ha de ser el punt de partida per nodrir-nos de reflexions i d’informació acadèmica i científica sobre aquest segment. Tindrem les millors iniciatives nacionals i internacionals i escoltarem ponents d’arreu del món que ens han de permetre disposar d’estudis i dades sòlides sobre el turisme familiar”.

La cinquantena de ponents del Congrés han estat seleccionats per confeccionar un programa únic i innovador, on a més de comptar amb professionals del sector, s’ha proposat la participació d’experts que puguin ajudar a entendre el futur de la indústria turística en general i, del segment del turisme familiar, en particular. En aquest sentit, la Conferència Inaugural, que té com a títol “Les famílies al món. Aspectes socioculturals, evolució i tendències”, serà impartida per un dels principals sociòlegs i investigadors europeus, Gilles Lipovetsky.

Fa més de 10 anys que l’Agència Catalana de Turisme treballa en l’estructuració i promoció del turisme familiar. Actualment, hi ha 22 Destinacions de Turisme Familiar i més de 700 empreses certificades arreu de Catalunya amb aquest segell d’especialització, que configuren una oferta adaptada a les necessitats i exigències de les famílies durant les seves vacances. Aquestes raons, entre d’altres, converteixen Catalunya en una destinació idònia per acollir el primer Congrés Internacional de Turisme Familiar.

El I Congrés Internacional de Turisme Familiar està organitzat per l’Agència Catalana de Turisme i pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, i compta amb el suport de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), de la Secretaria d’Estat de Turisme i de la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT).

Articles relacionats

Back to top button