superior

Formació

Primers cursos de reciclatge per millorar el servei en la restauració a Catalunya

241 alumnes de 28 nacionalitats diferents i 88 restaurants d’arreu de Catalunya han participat en els cursos del programa PROFIT per millorar la qualitat en el servei de la restauració i garantir l’atenció al client en català.

El Programa per a la Restauració Orientat a la Formació Integral dels Treballadors (PROFIT), coordinat per la Secretaria de Comerç i Turisme de la Generalitat, vol potenciar la formació i reciclatge dels professionals de la restauració. Per això s’han previst fins a 200 cursos durant el 2008 amb l’assistència d’uns 2.500 cambrers, dels quals s’han impartit gairebé una trentena.

El curs consta de 20 hores lectives, 10 de les quals dedicades a qualitat de servei i atenció al client i les altres 10 a vocabulari i recursos lingüístics. Un cop superat el curs, l’alumnat hauria de demostrar quatre habilitats: preparació del servei bàsic en hostaleria; tècniques de servei bàsic en hostaleria; habilitats comunicatives com saludar els clients en català i entendre les seves demandes bàsiques així com les seves reclamacions i queixes més habituals; i per últim, dominar els continguts de la carta o del menú diari.

Els 241 alumnes que han assistit als primers cursos tenen una procedència ben diversa: un 34% de l’alumnat procedeix de Centre i Sud Amèrica; un 28% d’Àsia; 17% d’Europa de l’Est; un 14% d’Europa Occidental; i un 7% de l’Àfrica.

Articles relacionats

Back to top button