DestinacionsMercats

Els atemptats a Istanbul i El Caire perllonguen la seva sequera turística

El terrorisme ha tornat a colpejar Turquia i Egipte deixant desenes de morts. Els atemptats a les dues principals ciutats turístiques d’ambdós països, Istanbul i El Caire, anul·len a aquestes dues destinacions durant una nova temporada.

El turisme fuig de la inseguretat i en aquest cas seguirà derivant clients a destins alternatius de la costa mediterrània. Com va informar Comunicatur, una tercera part del creixement turístic espanyol és prestat, provocat per la inestabilitat principalment d’aquests dos països.

Turquia està rebent constants atemptats a l’última dècada, ha patit atemptats a sinagogues, comerços i espais turístics. Dos en l’última setmana, en un autobús a la ciutat de Kayseri i en el centre de d’Istanbul al costat de l’estadi de futbol del Besiktas. La ciutat, màxim atractiu turístic del país, aquest mateix any acumula diversos atemptats. A més del recent a l’estadi del Besiktas cal sumar un pels voltants de la Mesquita Blava a Sultanahmet, un altre al cèntric carrer Istiklal, un cotxe bomba al centre històric i al juny l’atac de tres terroristes suïcides a l’aeroport Atatürk d’Istanbul.

En el cas d’Egipte, l’atac terrorista al barri d’Al Abasiya del Caire, contra l’església de Sant Pere, no fa més que augmentar els nivells d’inseguretat en aquest destí. Les esglésies cristianes coptes són un atractiu turístic de la ciutat. Egipte porta quatre anys patint atacs continus, el penúltim va ser justament a l’avinguda que condueix a les Piràmides de Gizeh.

Els moviments terroristes són conscients del mal que suposa per a l’economia dels països alterar la seva normalitat. Els operadors turístics internacionals no triguen en anul·lar les seves reserves i eliminar qualsevol programació a aquestes destinacions quant es produeixen atemptats que posen en risc la seguretat dels turistes.

Articles relacionats

Back to top button