superior

Destinacions

Valoració molt satisfactòria del festival “Som Cultura” de les comarques gironines

Durant tot el mes de novembre va tenir lloc a les comarques de Girona el primer festival Som Cultura, un certamen creat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona que uneix turisme i cultura. Es van desenvolupar una seixantena d’activitats per tot el territori, propostes ofertes per la quarantena de socis que formen part del Club de Màrqueting de Cultura i Identitat.

som-cultura2016-sant-joan-de-les-abadessesL’experiència ha resultat molt positiva, ja que unes 1.800 persones hi ha participat. Segons Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, «la iniciativa ha donat visibilitat a recursos i propostes culturals treballades pels associats al Club de Cultura i Identitat, i ha fet que es faci valer l’existència d’una oferta cultural permanent, de qualitat i repartida per tot el territori». Ramos ha convidat el sector a sumar-s’hi per continuar amb la generació de producte cultural de nivell. També els altres actors participants del festival han valorat de forma “molt satisfactòria” aquesta primera edició i esperen que la segona, que tindrà lloc a la tardor del 2017, compti amb novetats en un programa que ja s’està treballant i que es preveu bastant més ampli que el d’enguany.

Èxit de moltes de les activitats proposades
En el moment de fer balanç també s’ha valorat la resposta del públic a les diverses opcions que hi havia. En aquest sentit, les activitats que més bona acollida van tenir van ser:

toc-toc-rejoc-mjf-som-cultura-2016-r-andreu-arxiu-imatges-ptcbg-1– Cap de setmana de pel·lícula, amb Pandora y el holandés errante (800 visitants)
– Visita guiada als Banys Àrabs (més de 200 participants)
– Cicle de xerrades sobre la història de la Cerdanya (160 assistents)
– Ruta dels indians a Lloret de Mar amb degustació de daiquiri (88 assistents)

També van tenir un bon èxit les activitats familiars dins de museus, com “Troba els intrusos!” del Museu Etnogràfic de Ripoll; “Toc-toc… rejoc! Viatge fantàstic al món dels joguets” i la visita al MAC d’Ullastret.

Articles relacionats

Back to top button