superior

abajo

Fires i Congressos

El SITC dinamitzarà el turisme experiencial

El Saló Internacional del Turisme de Catalunya (SITC) potenciarà el creixement d’un sector que presentarà les millors destinacions nacionals i internacionals, així com les últimes propostes turístiques especialitzades a la zona del Mediterrani i en àmbits com la gastronomia, l’enoturismo, el turisme sostenible, els creuers, les agències de viatge i els càmpings. El certamen, que celebrarà el seu 23º edició del 4 al 6 d’abril de 2014 en el recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, mostrarà ofertes exclusives a nous públics.

Catalunya realitza 21,8 milions de viatges a l’any dels quals 14,8 milions trien quedar-se en la mateixa Comunitat Autònoma, segons dades de l’Institut d’Estudis Turístics (2012). Per això, un dels eixos principals de la nova edició del SITC serà el turisme de proximitat. També destacaran les rutes rurals, gastronòmiques i sobre el món del vi, experiències que en 2013 van ser les més sol·licitades pels visitants per realitzar les seves vacances.

En la mateixa línia, les comunitats autònomes tindran un paper destacat aquest any. De fet, 4,4 milions de catalans escullen destinacions nacionals com a lloc de vacances, segons el IET (2012). Els viatges de mitjana i llarga distància a diferents destinacions internacionals i, especialment, del Mediterrani, com Croàcia, França, Turquia, Itàlia, Tunísia i Egipte, tornaran a ser protagonistes (els catalans són els que més viatgen a l’estranger de tot l’Estat, emetent un 25,5% dels viatges internacionals a l’any) juntament amb els creuers, un sector que, amb 6 milions de passatgers a Europa en 2012, no para de créixer.

Segons el president del saló, Raimon Martínez Frare, el SITC torna “per mostrar les últimes tendències i adaptar-nos a les necessitats dels visitants: aquí trobaran unes vacances a mida i ho faran en un ambient festiu, que despertarà la seva il·lusió per viatjar i els permetrà viure un món d’experiències sense sortir de Barcelona”.

Més enllà de l’oferta turística, el saló acollirà un destacat programa de jornades que l’any passat va reunir a 4.158 experts del sector. A més, el certamen tornarà a organitzar trobades professionals de les principals associacions, organismes i empreses turístiques per debatre sobre les últimes tendències d’aquest àmbit i els seus reptes de futur amb la finalitat de promoure el coneixement i els nous contactes comercials.

La cita per als afeccionats a viatjar
El Saló Internacional del Turisme a Catalunya, líder del sector a Espanya entre els certàmens dirigits al consumidor final, s’ha convertit en una de les cites més importants de l’any per als afeccionats a viatjar. Així, l’any passat va rebre la visita de 101.230 persones. A més, el 66% del públic que va acudir al saló va triar durant la celebració de l’esdeveniment la destinació de les seves vacances. En total, en 2013 el SITC va comptar amb la participació de 17 comunitats autònomes, la presència de 50 països i 1.068 expositors./Notícia emesa pel Saló Internacional del Turisme de Catalunya

Articles relacionats

Back to top button