superior

TT.OO. AA.VV.

ACAV denuncia l’incompliment de les compensacions als passatgers aeris

L’ACAV (Associació Catalana d’Agències de Viatges), considera que Espanya incompleix parcialment el reglament europeu 261/04 sobre les normes de compensació i assistència als viatgers en cas de denegació d’embarcament, cancel•lació o retards de llarga durada en els vols.

Després dels nous casos d’endarreriments als aeroports catalans i de la resta de l’Estat, propis de l’inici del mes d’agost, l’ACAV assegura que les companyies vulneren constantment els drets dels passatgers davant la passivitat d’Aviació Civil que no executa sancions “eficaces, proporcionals i dissuasòries” tal com indica la norma europea.

El problema radica en què la llei de Seguridad Aérea, que permet imposar sancions en aquest sentit, és anterior al reglament i no inclou totes les estipulacions que aquest reflecteix.

Espanya és el segon país on més reclamacions a les aerolínies es generen (46 per cada milió de passatgers), només superat per Polònia (78 per milió), segons el darrer estudi elaborat per la consultora Steer Davies Gleaves, a instància de la Direcció General de Transport de la Comissió Europea.

Back to top button