superior

Aeri

Suspesos els concursos de les concessions de El Prat i Barajas

El Ministeri de Foment ha anunciat que suspèn els concursos de licitació dels aeroports de Barcelona-El Prat i Madrid-Barajas i que treballa en un nou model de gestió aeroportuària que preveu l’entrada de capital privat més endavant.

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha justificat la decisió de la cancel•lació dels concursos, dels quals la seva licitació culminava el pròxim 31 de gener, en les "desfavorables" condicions dels mercats que podrien deteriorar el valor dels actius del gestor aeroportuari.

El govern espanyol treballa ara per "posar en valor" l’ens públic per després donar entrada al capital privat. La mesura deixa sense efecte la participació catalana en la gestió. D’aquesta manera renuncia a la gestió descentralitzada dels dos aeroports i impedeix la constitució de la comissió de supervisió on havien de participar la Generalitat i els ajuntaments.

A més, Pastor entén que "AENA és més el tot que la suma de les parts" i creu que les licitacions que s’han anul•lat pretenien afavorir la competència entre els dos aeroports "quan l’objectiu ha de ser afavorir tots dos perquè competeixin amb els grans aeroports de connexió europeus".

El passat19 de gener, el ministeri va nomenar a José Manuel Vargas Gómez nou director general-president d’Aena. Vargas ha desenvolupat la seva última etapa professional com conseller delegat del grup Vocento i amb anterioritat va ocupar el càrrec de director general financer i director jurídic del mateix grup.

-Recomanem l’article d’Enric Domingo “Ombres de la privatització aeroportuària” una opinió sobre el procés de privatització i gestió autònoma dels aeroports de Barcelona i Madrid.

Back to top button