superior

Destinacions

El primer museu submarí d’Europa està a Lanzarote

Les obres de l’ecoescultor britànic Jason DeCaires Taylor ja estan submergides en el mar de l’illa de Lanzarote. Es converteix així en el primer museu subaquàtic d’Europa, un reclam turístic més per a l’arxipèlag canàri. Aquest nou atractiu atraurà a milers de turistes de tot el món

Més de 100.000 turistes visita Lanzarote cada any motivats per conèixer els seus fons marins. El Cabildo de Lanzarote, que és l’entitat impulsora del projecte, explica que el museu està situat en el litoral sud-oest de l’illa, en el municipi de Yaiza, fora dels límits de les zones protegides. Les escultures que conformen el Museu Atlántico Lanzarote estan situades en un fons sorrenc d’escassa profunditat i protegit dels corrents marins. La disposició del propi museu afavorirà la colonització de flora i fauna que contribuirà a fer més atractiva la visita per als bussejadors.

El pressupost destinat a l’execució d’aquest espai artístic és de 800.000 euros i té clar objectiu de potenciar l’snorkel, el busseig i la navegació. Està pensat per ser un atractiu turístic nou.

El conjunt escultòric està format per 300 figures de desenes de ciutadans i residents a la illa. Aquestes escultures estan construïdes amb ciment d’alta qualitat marina, garantit per sobreviure en el mitjà marí durant 300 anys. La instal·lació compta amb una superfície de 2.500 metres quadrats. Les escultures estan submergides a una profunditat d’entre 12 i 15 metres, la qual cosa permet que el museu sigui visitable per bussejadors de tots els nivells i que, fins i tot, és visible en determinats dies des de la superfície.

Una part dels ingressos que es generin es destinaran a la investigació i divulgació de la riquesa de les espècies i els fons marins de l’illa. L’autor DeCaires Taylor també compta amb dos espais similars en altres parts del món: el Parc Subaqüàtic d’Escultures, a l’illa caribenya de Granada, i del Museu Subaqüàtic d’Art (MUSA) de Isla Mujeres, a Cancún, Mèxic.

Articles relacionats

Back to top button