superior

Transport

L’alta velocitat a Galícia ensopega al començament

Retards i tren remolcat els primers dies de circulació

No ha començat amb bon peu la posada en marxa de les connexions entre Madrid i Galícia amb tren d’alta velocitat. Algunes incidències sonores han marcat l’estrena dels primers combois.

El viatge inaugural de Vigo a Madrid va ser esperpèntic per la interrupció de la circulació durant una hora i mitja. El primer tren de la ruta, un Talgo model Avril, amb 500 passatgers a bord, va tenir una avaria i va acabar remolcat per un altre tren Alvia fins a arribar a l’estació d’Ourense.

A més de quedar-se sense tensió una altra de les incidències a l’estrena ha estat el problema en la senyalització que ha obligat a interrompre la circulació entre Santiago de Compostela i Ourense. Un dia més tard un problema a una porta ha endarrerit la sortida de Vigo a un altre tren Avril i el tercer dia el tren de tarda que sortia de Madrid cap a Vigo es va endarrerir gairebé una hora.

Que el servei no ha començat amb bon peu el relaten al Far de Vigo els usuaris que després de molts anys d’espera critiquen que els seients són durs i incòmodes i tampoc no suposa una gran reducció de temps. Renfe s’ha compromès a mantenir la política de compensació als passatgers pels retards.

L’alta velocitat a Galícia només arribava a Ourense però des de finals de maig també ho fa a Vigo, Pontevedra, Vilagarcía d’Arousa, Santiago de Compostel·la i la Corunya.

Articles relacionats

Back to top button