superior

Transport

El combustible SAF no arriba ni al 0,5% de les necessitats de l’aviació

Malgrat que l’Associació Internacional de Transport Aeri (IATA) anuncia que aquest any la producció de combustible sostenible SAF es triplicarà, el volum és del tot irrisori.

IATA preveu una producció de  1.900 milions de litres (1,5 milions de tones) el 2024. Aquesta quantitat representa el 0,53% de les necessitats globals de combustible de l’aviació mundial.

El sector aeronàutic té com a repte assolir les emissions netes de carboni l’any 2050. Una de les vies més importants per les que aposta l’aviació és la d’aquest combustible identificat com a sostenible. La IATA explica que el SAF proporcionarà al voltant del 65% de la reducció de carboni que necessiten les companyies aèries per assolir el repte de zero emissions d’aquí vint-i-sis anys.

Enguany es triplicarà la producció d’aquest combustible respecte el 2023 però queda molt camí per recórrer. En cinc o sis anys s’hauran implementat entre 100 i 150 projectes nous per produir combustible renovable dirigit a l’aviació. La previsió és que el 2030 produeixin fins a 50 tones de combustible sostenible que amb els càlculs de consum actual aportaria un 9% de la necessitat de carburant.

Les dades són insuficients, estan lluny de l’objectiu del 2050. Les companyies aèries necessiten poder adquirir SAF amb més quantitats si realment s’aposta per aquest tipus de combustible. Un combustible que, per altra banda, està qüestionat. El camí apunta més cap a nova tecnologia i avions més eficients.

Articles relacionats

Back to top button