superior

Aeri

Barcelona-Alguaire, vol inaugural de l’aeroport de LLeida

El 17 de gener, amb un vol de mitja hora des de Barcelona, el president de la Generalitat José Montilla viatjarà fins a Alguaire on inaugurarà el quart aeroport comercial de Catalunya, tot i que els primers vols regulars no arribaran fins el 5 de febrer. París i Palma de Mallorca, amb Vueling, i Milà i Frankfurt amb Ryanair són les primeres ciutats amb vols destinació Lleida.

En els primers mesos, els vols es concentraran de divendres a diumenge, tot i que l’aeroport romandrà obert els set dies de la setmana per a vols de càrrega o privats. Amb la voluntad de facilitar les connexions i la mobilitat dels passatgers, es posarà en marxa un servei d’autocars per connectar els vols regulars de l’aeroport Lleida-Alguaire amb les estacions de l’AVE i amb els autobusos de la capital del Segrià. El servei s’ajustarà a l’oferta de vols setmanals previstos inicialment amb horaris que coincidiran amb els d’aterratge i enlairament dels avions.

L’ objectiu principal d’aquesta nova instal•lació és dinamitzar les activitats econòmiques de les comarques lleidatanes, especialment el turisme, amb la neu, la muntanya i els negocis com a protagonistes. L’aeroport donarà feina a 60 persones de manera directa, crearà 900 llocs de treball indirectes i generarà uns ingressos de 47 milions d’euros l’any.

El Govern de la Generalitat gestionarà l’aeroport Lleida-Alguaire des de la seva posada en marxa fins que a mitjans de 2010 es traspassi aquesta tasca a l’empresa concessionària. La firma que guanyi el concurs s’haurà d’encarregar de l’ampliació de la infraestructura aeroportuària, amb un cost estimat de 20 milions d’euros, que es produirà quan el nombre de passatgers arribi al mig milió anual o bé quan hi hagi un nombre suficient de contractes signats amb companyies aèries.

Back to top button