superior

abajo

Destinacions

Inaugurat un centre d’interpretació del món rural per atreure turistes

La localitat d’Alcarràs (el Segrià) compta des de fa uns mesos del Centre d’Interpretació del Món Rural destinat a posar en valor el treball agrícola que es fa a la vila i alberga més de 350 objectes.

L’equipament, habilitat per l’Ajuntament al peu de l’antiga N-II, acull una mostra de material, instruments i eines agrícoles que permeten al visitant fer-se una idea de com era la vida al camp abans de l’auge de la mecanització. L’espai exhibeix 350 peces cedides pels veïns del poble que formen part del fons del centre. La major part del material és del segle XIX i de la primera meitat del XX, tot i que les peces més destacades són una arada de fusta del XVI, per la seva antiguitat, i un carro que va pertànyer a Francesc Macià, procedent de la casa que la família tenia a Vallmanya, per la seva singularitat històrica.

El Centre es pot visitar el primer cap de setmana de cada mes i comptarà amb una tècnica especialitzada que fa l’explicació als visitants. Aquesta instal·lació s’afegeix a altres punts visitables del municipi, com una alzina centenària; la Casa de Montagut, que pertanyia al Cabildo de la Catedral de Lleida, o l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció, d’estil neoclàssic i barroc.

Articles relacionats

Back to top button