superior

Col·laboradorsDestinacionsEmpreses

“Experiències Pirineus”, ecoturisme familiar a l’Alt Urgell i la Cerdanya

Vuit empreses de les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya han creat la marca turística “Experiències Pirineus” per promocionar el territori i vendre de manera conjunta l’ecoturisme familiar i el turisme de qualitat.

Per mitjà de la marca “Experiències Pirineus”, les vuit empreses ofereixen actualment la possibilitat de conèixer l’Alt Urgell i la Cerdanya i els seus atractius per mitjà d’un seguit d’experiències, ja sigui en forma d’activitats, d’estades als allotjaments o gaudint d’unes vacances en què es pugui ajuntar les dues opcions.”La idea és ampliar l’àmbit d’actuació a la resta de comarques del Pirineu català i, en aquest sentit, hi ha diverses empreses interessades a sumar-se al projecte”, segons explica el gerent d'”Experiències Pirineus”, David Manzanera.

Les empreses que formen part de la marca “Experiències Pirineus” disposen d’una pàgina web (www.experienciespirineus.com) de promoció conjunta per mitjà de la qual es divulguen les diferents activitats o experiències que du a terme cadascuna i els serveis que ofereix. Es tracta d’un aparador de l’ecoturisme familiar i del turisme de qualitat, en què el client pot trobar d’una manera ràpida i visual els productes i els serveis que es posen a la venda. Així mateix, s’ha creat un compte a Twitter des del qual es poden seguir les novetats, els actes, els esdeveniments i les notícies que es generen.

Entre les vuit empreses que formen la marca hi ha els hotels Andria, de la Seu d’Urgell, i Muntanya, de Prullans, i Cal Ponsa, una casa rural d’Arfa. A més, hi ha cinc empreses que ofereixen diferents activitats: Aubèrria, firma de la Seu d’Urgell dedicada a la divulgació ornitològica; Equànima, de la Seu d’Urgell, serveis de coaching i formació assistida amb cavalls; Parapent Organyà, activitats per conèixer el funcionament del món del parapent, des de cursos a vols biplaça; Pirineus Outdoor, empresa d’Arfa de lleure i aventura, i Socarrel Emocions, empresa de servei de bicicletes elèctriques.

Els turistes podran conèixer tots els racons de l’Alt Urgell i la Cerdanya gràcies a les nombroses i diverses experiències que van des d’activitats ecoturístiques fins a propostes de turisme actiu, sempre amb el suport de professionals d’aquests sectors. Les activitats s’adrecen a tot tipus de públic i inclouen sortides per a famílies, senderisme, visites culturals, estades romàntiques en parella, guiatges de natura especialitzats (ocells, papallones, grans arbres, etc.), coaching amb cavalls, bicicleta elèctrica, trikke (patinet elèctric) o propostes més actives com ara el parapent o les vies ferrades.

El gerent d'”Experiències Pirineus” diu que de cara a l’any vinent és previst que s’organitzin diferents esdeveniments i sortides guiades per promocionar l’ecoturisme i també es vol renovar el web per tal de fer-lo més efectiu. En el temps que fa que s’ha creat la marca, Manzanera explica que les activitats més demanades pels turistes són les sortides de senderisme i els safaris fotogràfics per seguir en viu la fauna del Pirineu.

“Experiències Pirineus” prima la qualitat de l’oferta, que es revisa per mitjà d’un decàleg. La voluntat és aconseguir ser un referent i organitzar tot tipus d’activitats a dues comarques que tenen un gran potencial turístic, gràcies a l’orografia adequada per fer esport, el clima suau, les hores de sol o els atractius naturals, entre d’altres./Notícia emesa pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Articles relacionats

Back to top button