superior

DestinacionsOrganismes / Política turística

Les DO catalanes, senyalitzades

A finals d’aquest mes de novembre, 30 plafons indicaran l’entrada a les Denominacions d’Origen (DO) vinícoles catalanes d’Alella, Conca de Barberà, Costers del Segre, Empordà, Montsant, Penedès, Pla de Bages, Priorat, Tarragona i Terra Alta.

Ubicats a diversos punts de carreteres catalanes, la nova senyalització pretén donar visibilitat i identificar de manera clara aquelles zones del territori on el visitant pot trobar recursos singulars i propostes relacionades amb l’enoturisme.

Aquesta senyalització forma part del programa Enoturisme Catalunya, projecte de la Generalitat per promoure i donar suport a la comercialització de l’oferta turística catalana vinculada a l’enoturisme, amb el repte de posicionar Catalunya com a destinació referent en enoturisme a escala mundial. El projecte integra els diferents ens implicats: administracions públiques, Rutes del Vi, INCAVI, DO’s, Universitat Rovira i Virgili i el sector privat.

Altres iniciatives

També en el marc del programa Enoturisme Catalunya, la Direcció General de Turisme, ha creat els primers Premis d’Enoturisme de Catalunya 2015 amb l’objectiu de reconèixer les millors iniciatives enoturístiques que s’han posat en marxa al país. El lliurament d’aquests guardons està previst per a la primavera de 2015. S’hi podran presentar tot tipus d’empreses privades amb una relació directa amb l’enoturisme a Catalunya.

Una altra de les iniciatives que es posaran en marxa en els propers mesos, és la implementació del Gestor Estadístic de la Direcció General de Turisme en l’àmbit enoturístic, amb una enquesta dissenyada específicament pels cellers. L’objectiu és recollir informació sobre la demanda del producte enoturístic i sobre el perfil d’aquests visitants per conèixer i avaluar les tendències de la demanda, segmentar el client i disposar d’un sistema d’indicadors que permeti millorar la promoció i la comercialització del producte enoturístic català en els diferents mercats emissors.

Pel que fa a la promoció, l’Agència Catalana de Turisme acaba d’editar el primer mapa guia de l’enoturisme a Catalunya. Disponible en català/castellà i anglès/alemany, el mapa explica les característiques de les 12 DO catalanes, presenta diverses propostes turístiques al voltant del món del vi i recull altres dades d’interès com ara fires i festes del vi que tenen lloc a Catalunya, agències de viatge especialitzades en aquest producte i museus i centres d’interpretació per conèixer la història vitivinícola de Catalunya.

Cellers centenari

Coincidint amb aquest impuls a l’enoturisme, els Cellers de Raimat (DO Costers del Segre) celebren enguany el seu centenari, consolidats com una de les firmes enològiques més importants de les comarques de Lleida. Els Cellers de Raimat formen part de la Ruta del Vi de Lleida, proposta d’enoturisme que precisament enguany assoleix el seu 5è aniversari amb 100 associats i l’inici de la comercialització de paquets turístics.

Articles relacionats

Back to top button