superior

Hotels

Els Paradors de Turisme catalans tancaran 40 dies l’any

La negociació entre sindicats i l’empresa pública Paradores de Turismo determina per a Catalunya que els paradors d’Aiguablava (Girona), Arties (Lleida), Cardona (Barcelona), la Seu d’Urgell (Lleida), Vic-Sau (Barcelona) i Vielha (Lleida) faran un tancament de vacances de 40 dies a l’any i no dels 5 mesos que havia anunciat l’empresa. La Generalitat, per la seva banda, ha demanat el traspàs de la competència en la gestió dels establiments ubicats a Catalunya.

Paradors ha confirmat que l’únic tancament definitiu d’establiment serà el de Puerto Lumbreras (Múrcia). Se salven del tancament total els situats a Albacete, Manzanares (Ciudad Real), Ayamonte (Huelva), Ferrol (A Corunya), Terol i Verín (Ourense). Pel que fa als acomiadaments, es redueixen de 644 previstos al principi, a 350 les baixes, amb una indemnització de 25 dies per any treballat amb un màxim de 20 mensualitats, i s’estableix la possibilitat que els treballadors es puguin acollir a un pla d’adhesions voluntàries a les condicions d’extinció dels contractes de treball inclosos a l’acomiadament col•lectiu.

La Generalitat demana gestionar els Paradors de Turisme des de Catalunya

La directora general de Turisme de la Generalitat, Marian Muro, ha valorat l’acord d’ERO a Paradors de Turisme, i ha assenyalat que el Govern català treballa per sol•licitar la gestió d’aquests equipaments a Catalunya. Ha destacat que l’acord preveu tancaments de 40 dies davant dels cinc mesos plantejats al començament de les negociacions, i ha remarcat que els Paradors són un actiu turístic "importantíssim" per als municipis, i els alcaldes es reuniran amb el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, per valorar l’impacte de l’acord.

Ha explicat que també es valorarà l’acord juntament amb la Secretaria d’Estat de Turisme, i que se sol•licitarà a l’Estat la gestió dels Paradors des de la proximitat, perquè considera que ha arribat el moment d’avançar en aquest "requeriment històric" de Catalunya.

[HOME]

Back to top button