Aeri

Viatjar ‘low cost’, recàrrec rere recàrrec

L’Organització d’Usuaris i Consumidors (OCU) reconeix que les companyies de baix cost han aconseguit que viatjar en avió ja no sigui "un luxe" però avisen que el viatge no és "tan barat" com sembla i que “els abusos de les companyies passen factura".

L’OCU ha elaborat una guia en què recull les despeses "extra" en què s’incorre quan es compra un bitllet d’avió en companyies de baix cost, consideren que "les companyies cobren fins i tot per respirar".

En aquest sentit, Ryanair és l’aerolínia que encapçala aquestes pràctiques. Entre els aspectes més destacats, l’OCU destaca que després de comprar el bitllets per internet i pagar amb targeta es poden arribar a cobrar fins a 10 euros addicionals.

A més, per poder imprimir la targeta d’embarcament les companyies també afegeixen un preu extra, que a més, en cas d’oblidar l’esmentada targeta, puja a 40 euros per imprimir-la a l’aeroport.

Ryanair ha iniciat un servei de prereserva que costa 10 euros per trajecte, incloent prioritat d’embarcament, i permet als passatgers reservar els seients de les dues primeres files, per a un desembarcament més ràpid a l’arribada, o a les files (16 i 17) que proporcionaran més comoditat ja que són més espaioses.

Altres aspectes com facturar la maleta suposen un cost addicional, ja sigui des de casa o a l’aeroport, tot i que les quantitats varien depenent de si es fa en un lloc o altre.

Back to top button