superior

Estudis-antics

Catalunya, segona destinació elegida per turistes internacionals

Catalunya ha rebut en el primer trimestre de l’any més de dos milions de turistes internacionals, acumulant el 22,9% del total de 9 milions de viatgers arribats a Espanya fins el març.

Tot i aixó, Catalunya va registrar un descens de l’1,1% respecte al primer trimestre del 2010, segons xifres de l’Enquesta de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur), elaborada pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç.

En el seu conjunt, Espanya ha rebut en els tres primers mesos de l’any nou milions de turistes internacionals, cosa que representa una millora del 2,9% respecte al mateix període de l’exercici anterior. Destaquen els augments dels turistes procedents de Països Baixos (22,3%), Bèlgica (20%), Suïssa (14,8%), Països Nòrdics (11,7%) i Itàlia (10,9%).

El primer mercat emissor segueix sent el britànic, amb 1,8 milions de turistes, fet que suposa un descens del 4,8%. El segueix Alemanya, amb 1,47 milions de turistes, un 3,7% menys, i França, amb 1,2 milions de turistes, un 2,7% més.

El març, les arribades de turistes internacionals van augmentar un 0,6%, fins a 3,5 milions de viatgers, assenyala el Ministeri, que recorda que la Setmana Santa de l’any passat va començar en aquest mateix mes.

CANÀRIES, LÍDER EN ARRIBADES

Pel que fa a les comunitats autònomes de destí principal, Canàries ha estat el principal destí dels turistes internacionals amb el 30,6% de totes les arribades, fins a 2,7 milions de turistes en el primer trimestre, cosa que representa un augment del 15,2% respecte al mateix període de l’exercici anterior.

Andalusia, en tercera posició després de Catalunya, va concentrar el 13,6% de les arribades, fins a 1,23 milions de viatgers, un 0,9% menys.

La Comunitat de Madrid va arribar als 894.628 turistes, un 0,1% més, mentre que el País Valencià va registrar un increment del 3% fins a 825.403 turistes. En la banda oposada, Balears, amb 511.112 turistes, va registrar un retrocés de l’11,8%.

Respecte al tipus d’allotjament, el 63% dels turistes es van allotjar en hotels, fet que suposa un increment del 2,3%.

Per la seva banda, l’allotjament extrahoteler va registrar una pujada del 4,9% i l’ús de l’habitatge pròpia o de familiars per part dels turistes internacionals va baixar un 0,5%.

Finalment, segons la forma d’organització del viatge, el 69,9% dels turistes que van venir a Espanya ho van fer sense paquet turístic, un 3,8% més; la resta va contractar un paquet turístic, el que es tradueix en una pujada de l’1,7% respecte al mateix període del 2010.

Articles relacionats

Back to top button