superior

Fires i Congressos

Alta preocupació per les baixes del Mobile World Congress

L’anunci d’empreses com LG, Ericsson, Amazon o Nvidia de no participar al Mobile World Congress 2020 (MWC) de Barcelona per la situació generada pel coronavirus ha encès les alarmes en el sector turístic de la ciutat.

Un certamen de l’envergadura del Mobile té una repercussió econòmica molt important. Els allotjaments comptaven amb una plena ocupació per als dies de celebració del congrés, del 24 al 27 de febrer. Després de les anul·lacions de companyies com LG Electronics, Ericsson, Amazon, Nvidia o la xinesa ZTE (que mantindrà estand però suspén les presentacions de premsa), els hotelers es mostren preocupats per si hauran de fer front a cancel·lacions generalitzades d’habitacions reservades.

La crisi global del coronavirus està posant en perill l’assistència de congressistes internacionals a aquest esdeveniment. la coreana LG, que va ser la primera en anunciar-ho, ha afirmat que davant la propagació de virus fora de la Xina anteposen “la seguretat i salut dels seus empleats, socis i clients” i cancel·len la seva exposició.

El sector turístic de Barcelona i rodalies està pendent del comportament de les grans companyies tecnològiques per si decideixen eliminar els viatges internacionals del seu personal per evitar el risc de contagi de virus. L’altre aspecte que preocupa és la propagació de rebuig cap al personal d’origen asiàtic assistent. En aquest sentit, des de la multinacional xinesa ZTE han manifestat que “simplement no volem que la gent estigui incòmoda”.

En qualsevol cas, públicament ningú vol parlar d’anul·lar o suspendre aquesta edició 2020 del MWC. Segons es desenvolupin els esdeveniments es parlarà de les diferents possibilitats. La suspensió suposaria un cop molt fort per a l’economia de la ciutat en general i per als hotelers i restauradors de forma molt particular. L’any passat el Mobile a Barcelona va rebre més de 100.000 assistents i 2.400 empreses expositors de la pràctica totalitat de països del món.

Articles relacionats

Back to top button