Destinacions

Una fundació privada substituirà el patronat Torisme Val d’Aran

El Conselh Generau de la Val d’Aran crearà, a mitjans de 2011, una fundació amb participació privada destinada a la promoció turística, que substituirà el patronat Torisme Val d’Aran. Aquesta nova fundació permetrà al Conselh Generau incrementar els fons per a la promoció turística de la Val d’Aran, i fins i tot generar ingressos amb la venda de productes.

De moment, entre els primers patrons d’aquesta nova fundació turística hi haurà el Gremi d’Hostaleria, la Cambra de Comerç i Baqueira Beret, a més del Conselh Generau, que té participació majoritària.

El Síndic d’Aran, Francesc Boya, ha afirmat que “el patronat, com a ens públic, té dificultats per comercialitzar productes”, cosa que, en canvi, sí que serà possible fer des de la nova fundació. L’objectiu del Conselh és que la comercialització de productes turístics generi més recursos econòmics per a la promoció turística de la Val d’Aran.

En aquest sentit, el Conselh Generau està estudiant la possibilitat de vendre articles de merchandising vinculats a la marca turística Val d’Aran. Així mateix, una de les primeres iniciatives que durà a terme el nou organisme serà la creació d’una targeta que permetrà als seus titulars obtenir descomptes en allotjaments i serveis turístics, amb la finalitat de fidelitzar els turistes que visiten la Val.

D’altra banda, durant els últims mesos Torisme Val d’Aran ha estat fent una intensa campanya de promoció turística destinada al mercat israelià, el seu segon emissor de turistes. Dins d’aquesta campanya s’emmarca, per exemple, la visita que han realitzat recentment 6 mitjans de comunicació d’Israel, entre els quals alguns dels més importants del país, amb l’objectiu de conèixer de primera mà l’oferta turística de la Val d’Aran. O el fet que, aquest mes de febrer la Val d’Aran participarà, per primera vegada, en la International Mediterranean Tourism Market (IMTM), la fira del turisme més important d’Israel.

Back to top button