superior

Organismes / Política turística

Soria: “El turisme representa 11 de cada 100 euros que es produeixen a Espanya”

“El turisme és ara el primer sector de la nostra economia”. Amb aquesta declaració el ministre d’Indústria, Energia i Turisme, Jose Manuel Soria ha volgut reafirmar el pes del sector turístic per a l’economia espanyola. Una activitat basada fonamentalment en el sol i platja vacacional, ha assegurat.

Veure el vídeo amb millor ample de banda

“El turisme representa 11 de cada 100 euros que es produeixen a Espanya”. Aquesta posició el situa en aquests moments al capdavant de l’activitat econòmica espanyola. El primer trimestre del 2013 el turisme estranger ha crescut per sobre del 2% gràcies al repunt del mes de març provocat per l’avançament en el calendari de la Setmana Santa.

Per a Sòria els estrangers, cada vegada més, demanden nous segments turístics al tradicional sol i platja. Considera que Espanya té potencialitat per oferir turisme urbà, gastronòmic, rural i cultural i s’han de posar en valor per anar guanyant turistes en aquests segments.

El ministre Soria ha reivindicat el Pla Nacional Integral del Turisme com l’eina fonamental que té el Govern per a millorar el sector turístic. Cada dos mesos el Govern es reuneix amb les Comunitats Autònomes i els empresaris per “donar un repàs al grau de compliment de les mesures i fer modificacions si són necessàries”. Soria afirma que “el grau de compliment del Pla és satisfactori”.

[HOME]

Back to top button