superior

abajo

Marítim

Bones expectatives pels creuers a Catalunya

El port de Palamós preveu aquest any una temporada positiva amb l’arribada de 36 creuers i aproximadament 31.500 passatgers. A Roses es preveu l’arribada de 7 creuers i la visita d’uns 1.300 passatgers al llarg de sis mesos i la ciutat de Barcelona acollirà el 2014 el creuer més gran del món.

Amb 36 escales de creuers previstes pel 2013, el port de Palamós incrementa les estades en un 38% respecte al 2012 i, així mateix, iguala el nombre d’escales de la temporada 2011, la millor d’aquest port fins ara. Unes xifres molt positives que, per setè any consecutiu, el posicionen com a segon port de Catalunya en aquesta activitat.

Tot i que la xifra de passatgers és un 6% inferior a la de 2012, des de la Generalitat afirmen que “es mantenen a l’entorn de la mitjana de les darreres cinc temporades, que se situa en 33.000 passatgers per temporada”. Enguany cal destacar l’arribada d’un 42% de creuers de luxe -vaixells de petit format d’entre 200 i 500 passatgers- i la presencia per primer cop de navilieres com ara Croiseres du France, Azamara Cruises, Phoenix Reisen, FTI Cruiseres, Shipping Partnesinc i V Ships.

Pel que fa a Roses, per segon any consecutiu, referma la seva posició com a segon port de creuers de la Costa Brava amb l’arribada de 7 creuers i la visita d’uns 1.300 passatgers al llarg de sis mesos. Comparativament amb l’any passat, el port rosinc rebrà dues escales més i un nombre de passatgers similar a la temporada pasada.

Barcelona, port base del creuer més gran del món

El creuer més gran i més innovador del món –de 360 metres d’eslora i capacitat màxima de 6.300 passatgers i més de 2.300 tripulants– tindrà la ciutat comtal com a port base de les tres rutes que preveu fer a Europa el 2014.

Royal Caribbean ha escollit aquest port com a base d’operacions de les primeres visites de l’Oasis of the Seas a la Mediterrània tot seguint la tradició de posicionar els seus vaixells més moderns a Barcelona.

La directora general de Royal Caribbean a Espanya i França, Belén Wangüemert, ha recordat que les escales de l’Oasis of the Seas suposaran un impacte econòmic per a la ciutat de més de 4 milions d’euros.

Enguany el dia de màxima afluència de creueristes al Port de Barcelona serà el 17 de maig, quan s’esperen més de 29.000 passatgers i 8 vaixells. El 2013 espera assolir els 2,6 milions de passatgers.

[HOME]

Back to top button