superior

Destinacions

Sense notícies de Barcelona World

Els promotors de BCN World i l’administració catalana han decidit no donar més detalls sobre l’evolució del complex d’oci que se situarà al costat de PortAventura. Es desconeix com va la captació d’inversors i la data per posar la primera pedra, prevista per a l’estiu, s’ha posposat.

La falta de notícies concretes ha generat certa inquietud en el territori per si el projecte que impulsa el grup inversor Veremonte estigués aturat o congelat. Davant aquesta preocupació el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha declarat que la informació que ell té és positiva i que s’està avançant. Assegura que abans d’estiu podria haver novetats.

El silenci informatiu de BCN World contrasta amb el degoteig planificat que està realitzant Eurovegas a Madrid. El projecte de la Costa Daurada havia d’executar-se amb més celeritat que el madrileny i per a això hauria de començar a generar concrecions en breu.

El temps ofega. L’obertura al públic estava prevista per a 2016 i Veremonte segueix buscant capital inversor als Estats Units i el sud-est asiàtic. Sí que està clar que tot el projecte tindrà una dimensió una mica més ajustada que la planificada inicialment. De sis casinos previstos es passaria a quatre. Internament la Generalitat està treballant en una modificació de la normativa de joc que flexibilitzaria l’activitat, amb modificacions molt ajustades als interessos de BCN World: obertura 24 hores de les sales de joc i ampliació del catàleg de modalitats de joc.

El complex d’oci i comercial suposarà una transformació urbanística per a la zona situada al costat de PortAventura i per complir amb el calendari hauria de començar la construcció el pròxim mes de setembre.

Per la seva banda, els consistoris de Vila-seca i Salou ja estan negociant la fórmula per a repartir-se els impostos municipals que haurien de cobrar a BCN World. En principi les desavinences són importants. La Generalitat està intervenint perquè acordin un model similar al que tenen amb PortAventura, però Salou és reticent perquè considera que el percentatge que li correspon per al repartiment dels impostos ha de ser superior al plantejat.

[HOME]

Back to top button