superior

Ferroviari

Nova temporada d’El Tren dels Llacs

El Tren els Llacs acaba d’iniciar la seva cinquena temporada. Aquesta iniciativa està orientada al turisme familiar i consisteix en un recorregut amb tren entre Lleida i La Pobla de Segur, tot descobrint paisatges, atractius i la gastronomia de les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà.

Enguany el tren històric, amb quatre vagons d’època arrossegats per locomotores dièsel, ofereix 23 circulacions entre els mesos d’abril i octubre i, per segon any consecutiu, els viatgers poden gaudir d’un pack de benvinguda amb productes gastronòmics de la terra i d’una degustació gastronòmica. El servei compta amb la participació d’un grup d’animació.

El tren passa pels embassaments de Sant Llorenç, Camarasa, Cellers i Sant Antoni, voreja el riu Noguera Pallaresa i creua els impressionants congostos de Terradets i Collegats. A més, permet als usuaris gaudir dels monuments de les ciutats de Lleida i Balaguer i de les múltiples possibilitats lúdiques i gastronòmiques de la zona.

El tram del recorregut entre Lleida i la Pobla de Segur, tant d’anada com de tornada, s’efectua amb dues locomotores dièsel acoblades dels models 10817 i 10820, que van ser construïdes l’any 1968 i estaven concebudes per prestar serveis mixtos de línia i maniobres. Són conegudes també com a “ye-yés”. El material remolcat és format per quatre cotxes d’època de la sèrie 6000.

L’any passat el servei va comptar amb una ocupació mitjana dels trens de prop del 85%, passant dels 4.518 visitants el 2011 als 4.943 del 2012. La posada en funcionament d’aquest servei turístic comporta un cost de 170.000 euros, finançat entre la Generalitat, la Diputació de Lleida i l’ATM de l’Àrea de Lleida./Notícia del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

[HOME]

Back to top button