superior

Reportatges-antic

El turisme enogastronòmic deixa 5.000 milions d’euros a Espanya

Entre les raons per a visitar Espanya, l’enogastronomia és una de les motivacions que més ha crescut en els últims anys. Un 10% dels turistes estrangers que van arribar a Espanya diuen que una de les principals raons per a visitar-la ha estat per a gaudir del menjar i el vi.

El turisme enogastronòmic deixa a Espanya sobre els 5.000 milions d’euros. Segons una enquesta de satisfacció, els visitants puntuen aquesta oferta amb un 8,3 sobre 10. Els beneficis d’una bona explotació de la riquesa culinària i enològica són clars: desestcionalització i reequilibri sociterritorial.

La posició de lideratge gastronòmic a nivell internacional d’Espanya es basa en la diversitat de productes, la dieta mediterrània, la cultura de les tapes i el paper de grans xefs de rellevància mundial com Ferran Adrià.

El sector turístic fa temps que vol aprofitar la tirada i el bon posicionament de la cuina espanyola per a atreure turisme. L’enogastronomia és ja un producte que totes les destinacions exploten perquè representa un producte d’alt valor per als clients. L’assignatura pendent per al seu desenvolupament es troba en la falta d’un model que estimuli la cooperació públic-privada.

El turisme d’experiències, la nova tendència de les destinacions per atreure clients, lliga molt bé amb la gastronomia. Ara falta desenvolupar estratègies més ambicioses i innovadores i formats de promoció i màrqueting adequats. També donar valor a l’oferta actual, no sempre estructurada correctament per al consum del turista, i que augmenti el nivell de satisfacció de la demanda.

La destinació ha de combinar els recursos i serveis turístics d’un territori amb els seus productes gastronòmics. Acompanyant-lo amb una optimització de la promoció i comercialització conjunta que generi riquesa econòmica i beneficis socials en el territori.

[HOME]

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button