superior

Destinacions

Les estacions d’esquí, optimistes davant una temporada que preveuen llarga

Enguany, les 16 estacions d’esquí catalanes han invertit un total de 22 milions d’euros per millorar les seves instal•lacions. Les primeres nevades han permés avançar l’inici d’una temporada que, en el cas del sector de la neu, no sembla estar marcada per la crisi.

Des del 8 de novembre ja es pot esquiar a Catalunya i les estacions han rebut els primers esquiadors amb millores valorades en 22 milions d’euros. Les inversions han permés, entre d’altres actuacions, augmentar en més de cent el nombre d’innivadors i modernitzar remuntadors.

L’Associació d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM) s’ha mostrat positiva davant aquesta temporada, en què es podrien tornar a superar els dos milions de visitants després de dues temporades marcades per una davallada en el nombre d’esquiadors i una meteorologia adversa.

Una temporada especial

Dos esdeveniments marquen la temporada blanca 08/09. D’una banda, el sector de l’esquí celebra el seu Centenari i recorda com, des les primeres esquiades a Rasos de Peguera l’any 1808, l’esquí s’ha convertit en motor econòmic dels Pirineus. Segons l’ACEM, l’esquí genera a les comarques de muntanya una riquesa de 440 milions d’euros.

Coincidint amb l’any del Centenari, La Molina torna a fer història i acull, per primer cop als Pirineus, tres campionats del món: la Copa del Món Femenina d’Esquí Alpí (13 i 14 de desembre), la Copa del Món per a Discapacitats (12-15 gener) i la Copa del Món Snowboard (12-15 març).

Incentivar les visites dels catalans

Turisme de Catalunya ha creat la campanya “Catalunya s’ha de viure. Que no t’ho expliquin” amb l’objectiu de captar i fidelitzar els esquiadors catalans. Aquesta campanya forma part d’un pla d’accions per promoure el turisme de neu i de muntanya en què la Generalitat ha invertit 1,5 milions d’euros.

Back to top button