Fires i Congressos

Catalunya busca reactivar el turisme britànic a la World Travel Market

El sector turístic mundial s’ha donat cita a Londres a una de les fires professionals més important del món, la World Travel Market (WTM). Catalunya, com el conjunt d’Espanya, està perdent per la crisi econòmica i la fortalesa de l’Euro front la Lliura entre el 12 i el 15% de turisme britànic.

Segons informa l’Oficina Espanyola de Turisme al Regne Unit, els britànics no han deixat de fer les vacances principals però sí els viatges denominats city break. Amb un Euro fort els paquets turístics s’han encarit espectacularment per als britànics, primer i segon mercat emissor per a Espanya i Catalunya respectivament. I és que Catalunya rep 2 milions de turistes britànics cada any, el 13,5% del total de turistes estrangers y generen més de 13 milions de pernoctacions a Catalunya.

El conseller de la Generalitat Josep Huguet, desplaçat a Londres, ha declarat que “la WTM és una bona oportunitat per reforçar la posició competitiva de Catalunya en relació amb les altres destinacions de la zona euro que, com França, Alemanya o Itàlia, han experimentat una major caiguda del turisme britànic”. Huguet ha mantingut contactes amb representants d’ABTA, ADVANTAGE, AITO, Cooperative Travel Group, First Choice Holidays, IAGTO, Thomas Cook o Tui Travel, entre altres.

Precisament el director de Clients de TUI United Kingdom, Tim Willianson, va destacar recentment que els clients britànics formen part d’un mercat molt canviant que té la qualitat com a prioritat i està disposat a viatjar a destinacions amb productes innovadors.

Segons ha informat l’administració catalana “l’aeroport dels Pirineus Lleida-Alguaire, la gastronomia catalana, i el Centenari de la Costa Brava han estat els principals eixos promocionals de Catalunya a la WTM”. Huguet també ha anunciat que està estudiant ampliar la campanya hazte fan decatalunya, pensada per al mercat estatal, “cap mercats estrangers de proximitat, com l’anglès, l’alemany, el francès o el portuguès.”

Perfil del turista del Regne Unit a Catalunya

Durant l’any 2008 Catalunya va rebre més de 2 milions de turistes britànics, que representen el 13,5% del total de turistes que van arribar a la destinació catalana. L’estada mitjana d’aquests turistes a Catalunya va ser de 6 dies, i van generar més de 13 milions de pernoctacions, cosa que representa el 12,2% del total de pernoctacions dels turistes estrangers a Catalunya. Aquestes xifres situen el mercat britànic com el segon emissor més important de turistes a Catalunya.

El perfil del turista britànic és el d’una persona que s’organitza el viatge per compte propi, sense intermediaris, viatja en avió (81%), i realitza una despesa de més de 500 euros durant tot el viatge. A més, la tipologia d’allotjament preferida per més del 70% dels britànics que visiten Catalunya és l’hotel. Majoritàriament els turistes britànics viatgen motivats pel sol i la platja, tot i que també realitzen moltes escapades de city break amb caràcter cultural.

Back to top button