superior

AAVV i TTOO

“L’augment de les reserves és ciència ficció”

El president de l’Associació Estatal d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe), Martí Sarrate, ha estat clar davant les veus que afirmen que s’està reactivant el turisme. “Per a l’estiu no hi ha res, hi ha moltes expectatives, la gent té il·lusió de viatjar després d’un any de confinament, tots tenim ganes de sortir” però això no s’està traduint per ara en res concret.

La valoració de la situació actual per al president d’ACAVe és que l’augment de les reserves no s’està produint. “L’augment de reserves turístiques és ciència ficció, qui digui això està parlant de ciència ficció”, ha remarcat Sarrate.

Sobre quan preveu la recuperació, el president d’ACAVe la situa en el segon semestre “si tot funciona i no es complica”. El turisme internacional serà l’últim a recuperar-se. Creiem que podem arribar aquest estiu a un 30% o 40% de la facturació respecte a la de l’any 2019. Martí Sarrate posa el punt de referència en fa dues temporades perquè la passada va ser inexistent.

“No volem el premi Guinness el sector més perjudicat” per la crisi pandèmica, però hem tingut un 90% menys de vendes. Sarrate ha quantificat la pèrdua de negocis en el sector de les agències: “En 2019 teníem a Espanya 9.500 punts de vendes i 6.000 empreses de les que ja han tancat un 20% i si no arriben ajudes és possible que siguin un 40%”.

Articles relacionats

Back to top button