superior

Destinacions

El Vallès Occidental impulsa el turisme eqüestre

El Consorci de Turisme del Vallès Occidental lidera la Xarxa Europea de Turisme Eqüestre, Equustur, un nou projecte integrat per deu socis. El seu objectiu principal és promoure aquest tipus de turisme com un producte especialitzat i de qualitat que permet gaudir de la natura d’una manera diferent i oferir al territori una nova eina de desenvolupament i promoció turística poc convencional.

A més del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, formen part d’aquest projecte el Consorci de Turisme de les Valls del Montcau (també català); l’ajuntament de Burguillos del Cerro i el de Castuera (Badajoz); l’ajuntament de Riocabado (Ávila); la Fundació Destí Menorca; del sud de França, Chambre d’Agriculture de l’Ariège, Chambre d’Agriculture de Cantal i Chambre d’Agriculture de la Dordogne; i la Càmera Municipal de Alter do Cho, de Portugal.

La Xarxa ha dissenyat més de quinze rutes eqüestres pel sud-oest europeu que acompleixen unes mateixes característiques de qualitat però, alhora, cada itinerari i cada territori, mantenen intactes les seves característiques pròpies, la seva cultura, les seves tradicions, i la seva riquesa natural i patrimonial.

Un projecte que neix al Vallès

Equustur va sorgir de les conclusions d’una primera diagnosi sobre la viabilitat i potencialitat del turisme eqüestre en la comarca del Vallès Occidental, com a dinamitzador econòmic en les zones rurals properes a grans nuclis urbans. Aquest estudi va proporcionar una anàlisi sobre la situació actual d’aquest producte  a Catalunya, a la resta d’Espanya i a Europa, i un pla sobre l’estratègia turística per al seu desenvolupament.

Congrés Europeu de Turisme Eqüestre

Una de les primeres activitats d’aquesta nova Xarxa és l’organització del Congrés de Turisme Eqüestre, que tindrà lloc a Burguillos del Cerro els pròxims 10 i 11 de març. Hi participaran professionals del sector, operadors turístics nacionals i internacionals, associacions empresarials i consultors, que debatran temes com ara el turisme eqüestre com amotor ecoòmic, el perfil del turista eqüestre i les xarxes de camins com a infraestructura bàsica per al desenvolupament de productes eqüestres, entre d’altres.

Back to top button