superior

Destinacions

La Ruta del Cister tindrà participació privada

La crisi econòmica està portant als sectors públics i privats del turisme a sumar esforços per tal de tirar endavant. És el cas de la Ruta del Cister, que a partir d’ara comptarà amb participació privada. I també és el cas del sector turístic del Solsonès i l’Alt Urgell, que s’ha unit per crear una nova marca turística: Serra del Port del Comte.

Segons donava a conèixer fa uns dies el Diari de Tarragona, la manca de recursos que pateixen les administracions ha comportat que els consells comarcals de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell busquin complicitats amb els empresaris del sector turístic de la zona, per impulsar la creació d’un consorci on tingui cabuda la iniciativa privada, i que asseguri que la Ruta del Cister seguirà creixent.

Durant les dues dècades que fa que està en marxa, la Ruta del Cister ha donat aixopluc a tot un ampli ventall d’iniciatives empresarials adreçades a l’entorn del turisme. De fet, segons les últimes xifres, aquesta és una destinació consolidada, ja que durant 2010 va rebre un total de 237.000 visitants, un 1% més que l’any anterior. Segons ha declarat David Rovira, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, al Diari de Tarragona, ara la Ruta del Cister “ha de tenir continuïtat amb la implicació directa i econòmica dels empresaris que es beneficien d’aquest sector”. I, segons afirma, “els professionals del turisme hi estan d’acord”.

Serra del Port del Comte

D’altra banda, el diari 7 també informava fa uns dies que el sector turístic existent al Solsonès i l’Alt Urgell s’ha unit per crear una nova marca turística que, amb la denominació de Serra del Port del Comte, aglutini l’oferta del territori de la Vall de la Vansa i Tuixén, la vall de Lord, Odén i Canalda. L’objectiu és unir esforços per tal de desestacionalitzar el turisme que arriba a la zona, molt associat a la temporada d’esquí, per tal d’oferir una proposta atractiva per a tot l’any.

Formen part d’aquesta iniciativa el Consell Comarcal del Solsonès, els municipis de Sant Llorenç de Morunys, la Coma i la Pedra, Odén, Canalda, guixers, Tuixén i la Vansa-Fórnols, així com les estacions d’esquí de Port del Comte i Tuixén-La Vansa, i el Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Back to top button